Stii ce mananci?

1. Rulada de cascaval cu sunca ” Rocca Prod 2000″ ( Rulada cu sare)

– rulada de cascaval cu sunca ” Rocca Prod 2000″ este un produs din ” lapte de vaca prin oparirea cascavalului”, care are in compozitie ” cascaval, sunca, sare 2,5%, apa 45%”.

– problema cea mai mare a produsului este ca nu respecta legislatia in vigoare, privind etichetarea produselor alimentare. Producatorul ar fi trebuit sa detalieze compozitia suncii, care este unul dintre ingredientele de baza ale ruladei. In general acest tip de produs contine aditivi alimentari de tipul stabilizatorilor, conservantilor, colorantilor care afecteaza buna functionare a organismului.

2. Tiramisu cu ” spectaculoos” ( fara zahar, dar cu chimicale)

– tiramisu spectaculoos este un produs ce sfideaza legile etichetarii din Romania si din UE. Producatorul ar trebui sa ne spuna de  unde a cumparat ” spectaculoos” si daca putem sa achizionam si noi de undeva acest ingredient-minune.

– de asemenea, produsul contine aditivi alimentari cu efecte adverse in cazul consumului frecvent.

– in compozitia produsului intra si alcool, atat etilic, cat si vin Marsala, care in combinatie cu zaharurile rafinate duc la destabilizarea functiei hepatice si la afectiuni ale ficatului. De asemenea, produsul contine si lichior de cafea, care este contraindicat in dieta persoanelor cardiace sau hipertensive.

3. Biscuitii cu miere Tess ( doar miros a miere)

– mierea are o pondere de doar 3% din produs, in schimb, zaharul si uleiul vegetal hidrogenat sunt materia prima pentru biscuitii cu miere Tess

– Biscuitii cu miere Tess au mai mult zahar decat miere, ceea ce face ca produsul sa fie dezechilibrat din punct de vedere nutritional. Mai mult, biscuitii contin si o cantitate insemnata de ulei vegetal hidrogenat, care afecteaza buna functionare a ficatului, dar si a sistemului cardiovascular.

4. Nestle Choco ( choco margarina)

– nestle choco poate fi dusmanul siluetei  daca este consumata in mod frecvent. De asemenea, din cauza grasimilor hidrogenate, devine un potential pericol pentru ficat si inima.

– Nestle Choco, specialitate instant pe baza de cacao si lapte, este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie rapida si grasimi vegetale hidrogenate.

– grasimile vegetale hidrogenate afecteaza in mod grav buna functionare a functiei hepatice si a sistemului cardiovascular.

5. Pastrama de pui Carolli ( pastrama cu 7 aditivi)

– pastrama de pui Caroli este un produs care contine aditivi alimentari, unii dintre ei cu efecte adverse asupra sanatatii.

– conservantul nitrit de sodiu, E250, este aditivul folosit in cea mai mare cantitate. Din cauza potentialului cancerigen ridicat, este interzis in produsele destinate copiilor si nu este recomandat femeilor insarcinate si care alapteaza, batranilor si celor aflati in covalescenta.

– suferinzii de boli renale, cardiovasculare si hipertensivii trebuie sa consume produsul cu mare precautie, pentru ca are 6 surse de sodiu.

Sursa: http://www.jurnalul.ro

Anunțuri

4 gânduri despre “Stii ce mananci?

 1. iphone 4 unlock
  how to unlock iphone 4
  how to unlock iphone 4 4.3.2
  unlock iphone 4.3.2
  unlock iphone 4

  I use Avira anti-virus and evertime I attempt a scan my computer restarts 1/4 of the way through and the scan is never complete.
  _________________
  iphone 4 unlock

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s