Ceapa&usturoiul

Din studiile afectuate asupra proprietatilor si efectelor  cepei si usturoiului, se pare ca aceste doua  vegetale deosebite au proprietatea de a ” absoarbe” virusii si bacteriile, in momentul in care sunt ” activate”, adica in momentul cand intra in contact cu aerul.

Astfel, in trecut, in traditia romaneasca, ceapa si usturoiul, se ” desfaceau” la masa si se mancau direct, ca atare, pe loc. Nu se preparau pentru a se lasa ” pe mai tarziu”.

Si de ce se facea asa? In momentul in care ceapa si usturoiul sunt ” activate” ( intra in contact cu aerul), ele incep sa ” absoarba” din mediul inconjurator virusii si bacteriile. Cand se mananca direct, pe loc, ea inttra direct in organism. Astfel, procesul de absorbtie  al virusilor si bacteriilor se produce doar in interiorul organismului, preluand de acolo virusi si bacterii.

In cazul in care ceapa si usturoiul nu se consuma ” pe loc”, in contact cu aerul, ele incep ” absorbtia” de virusi si bacterii din mediul inconjurator( pana la momentul in care le mancam), pe care noi apoi le introducem in organismul nostru gata ” impanate”.

Astfel, putem alege:

– folosim ceapa sau usturoiul spre a atrage  virusii si bacteriile din atmosfera, pe care mai apoi sa le introducem in organism, sau,

– folosim ceapa si organismul doar ca sa absoarba virusii si bacteriile din organism?

De noi depinde!

CEAPA!

In 1919 cand gripa a ucis 40 de milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta sa combata gripa. Multi dintre fermierii si familiile lor o contracarasera si multi chiar murisera. Doctorul a ajuns la un fermier, unde, spre surprinderea lui, toti membrii familiei erau sanatosi. Cand doctorul a intrebat fermierul ce facea el diferit de ceilalti, sotia lui a spus ca a pus o ceapa curatata intr-un vas in fiecare camera a casei. ( si probabil pe vremea aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut si a cerut una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a descoperit virusul gripei in ceapa. In mod evident, aceasta a absorbit virusul pastrand familia sanatoasa.

O alta povestioara: ” Eu nu stiam despre povestea cu fermierul, dar stiu ca, eu personal am facut pneumonie si am fost foarte bolnava. Am citit un articol care spunea sa tai o ceapa la ambele capete, sa pun unul din capete intr-o furculita si sa pun capatul infipt in furculita intr-un borcan gol, iar apoi sa pun borcanul  langa patul pacientului peste noapte. Se spunea ca ceapa se inegresete peste noapte din cauza germenilor si chiar asa s-a intamplat. Dimineata ceapa era un dezastru, dar eu deja ma simteam mai bine. Altceva ce am citit intr-un articol a fost ca, atat ceapa cat si usturoiul, distribuite prin camera, au salvat pe multi de la ciuma neagra. Ele au multe proprietati antibacteriale si antiseptice.”

Cepele abandonate devin otravitoare!

” Am folosit o ceapa care a fost lasata in frigider. Uneori nu folosesc o ceapa intreaga o data, ci pastrez cealalta jumatate pentru mai tarziu. Dupa ce am citit acest articol, mi-am schimbat parerea si pe viitor voi cumpara cepe mai mici.”

De asemenea, cainii nu trebuie sa manance niciodata ceapa. Stomacul lor nu o poate metaboliza.

Deci, nu uitati ca este periculos sa tai o ceapa si sa o folosesti pentru a gati a doua zi. Devin otravitoare intr-o singura noapte si creeaza bacterii toxice, care pot provoca infectii la stomac din cauza excesului de secretie de bila si chiar intoxicatii alimentare.

Si inca un lucru foarte important: nu achizionati ceapa sau usturoiul la care au fost  retezate ” mustatile” – radacinile, cu o portiune din bulb. Acolo este deja portita deschisa.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s