Stim ce mancam?

1. Maioneza light Remia ( maioneza din aditivi alimentari)

– aditivii alimentari sunt cei care fac din maioneza Remia un produs care sa para comestibil. Numai ca acestia au si o serie de  efecte adverse care pun in pericol sanatate consumatorilor.

– maioneza Remia este  un produs dezechilibrat  din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide vegetale. Din aceasta cauza este neclar de ce  in denumire produsului apare si ” light”, pentru ca din compozitie  rezulta ca are o valoare energetica ridicata. Pe langa lipide, produsul contine si glucide: sirop de glucoza-fructuoza, amidon. Maioneza light Remia contine si aditivi  alimentari periculosi pentru sanatate. Atat amidonul modificat, cat si guma  guar afecteaza buna functionare a tractusului digestiv. E412 poate provocara balonari, greata , crampe, astm, alergii si eczeme.

– de asemenea provoaca dezechilibre ale balantei minerale, este inhibitor al enzimelor si al coagularii sangelui, provoaca tulburari gastro intestinale, hematurie, crampe musculare, este nefrotoxic. Copiilor sub 2 ani le este interzis consumul de produse alimentare care au in compozitie E 385.

– colorantul betacaroten creste  riscul de cancer pulmonar  pentru consumatorii care fumeaza si a celor care traiesc in medii foarte populate. In compozitia produsului intra si o cantitate ridicata de sare. Consumatorii sunt sfatuiti sa nu depaseasca  zilnic 6 g , pentru a nu avea probleme cu sistemul cardiovascular si nici cu rinichii. In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta, specialistul ne spune ca maioneza light Remia nu este recomandata sa se dea copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, suferinzilor de maladii cardiovasculare, renale, hepatice, celor cu boli dermatologice, alergicilor, astmaticilor, celor cu afectiuni ale tracusului digestiv, celor cu celulita, persoanelor cu maladii pulmonare. Consumatorii cu alergie la ou trebuie sa testeze reactia organismlui la produs. Diabeticii vor cere sfatul medicului inainte de a consuma acest produs si vor tine cont de cantitatea de glucide.

2. Jacobs Dynamix Energy ( dinamism din chimicale)

– reclama tv  de la Jacobs Dynamix Energy ne prezinta un grup de studenti care sunt energizati de consumul acestui produs. Din enumerarea ingredientelor de pe eticheta reiese ca tinerii nu pot fi consumatorii-tinta a acestui amestec de cafea solubila si complex de vitamina B.

– continutul ridicat de cafea solubila nu este indicat in cazul adolescentilor. Mai mult, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul institutului de Cercetari Alimentare, atrage atentia ca produsul contine si o cantitate mare de ulei vegetal hidrogenat ( margarina). Acesta este incriminat in aparitia bolilor cardiovasculare si hepatice, fiind interzis in unele tari europene, dar si in SUA.

– cantitatea mare de cafea si uleiul hidrogenat nu sunt singurele ingrediente  nocive ale produsului. Fosfatul de potasiu si polifosfatul  sodic dezechilibreaza balanta calciu-fosfor, impiedicand asimilarea si fixarea calciului in oase, ducand la aparitia osteoporozei si a depunerilor anormale de calciu.

– Jacobs Dynamix  Energy contine si o cantitate mare de  zahar si sirop de glucoza cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida, care afecteaza buna functionare a pancreasului. Vitaminele utilizate nu au nicio valoare bilogica in acest context, nefiind de folos organismului.

– in urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta, specialistul nostru ne spune ca Jacobs Dynamix Energy nu este recomandat copiilor si adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, persoanelor cu maladii cardiovasculare, renale, hepatice,  hipertensivilor, celor cu osteoporoza. Diabeticii vor tine cont de cantitate de glucide, iar cei cu intoleranta la lactoza vor testa reactia organismului la produs.

3. Bautura Booster ( taurina, cofeina si zahar)

– bautura Booster, prin continutul mare de cafeina si taurina, promite sa tina consumatorul treaz si sa-i dea energie. Numai ca poate afecta sanatatea, din cauza continutului mare de zahar si a colorantului, caramel  amoniu de sulfit.

– suferinzilor cu inima nu le este recomandat produsul.

– bautura racoritoare, cu continu de taurina si cafeina, Booster este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat. Zaharul se absoarbe foarte repede in sange si din aceasta cauza, pancreasul endocrin are foarte mult de suferit, fiind nevoit sa secrete o cantitate mare de insulina intr-o perioada scurta de timp.

– produsul analizat, asa cum scrie si pe eticheta, nu este recomandat copiilor, iar diabeticii vor cere sfatul medicului curent si vor tine cont de aportul de glucide. In afara de aceste doua categorii, din analiza ingredientelor reiese ca bautura Booster nu este recomandatanici femeilor insarcinate si care alpteaza, supraponderalilor si obezilor, celor cu maladii cardiovasculare si hepatice, renale, celor cu  hiperuricemie, celor cu boli dermatologice, bolnavilor de cancer. Specialistul atrage atentia ca vitaminele prezente in aceasta bautura nu au valoare nutritionala, pentru ca sunt obtinute prin sinteza chimica. Produsul nu trebuie amestecat cu bauturi alcoolice si nici cu tutun.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s