Sfaturi in caz de cutremur

A) Va aflati in spatiu deschis. Aveti noroc in acest caz, sansele de supravietuire sunt cele mai bune. Tot ce aveti de facut este sa va indepartati de cladiri si/ sau de alte constructii.

B) Sunteti in casa, la parter, si locuiti la curte. Daca sunteti aproape de iesire, iesiti din casa cat puteti de repede. Daca estimati ca nu puteti parasi locuinta in 6 – 8 secunde de la declansarea seismului, urmati sfaturile de la litera “C)”.

C) Sunteti in apartament/ la birou, sau in orice cladire din care nu puteti iesi in maxim 6 – 8 secunde. In acest caz, statisticile demonstreaza ca cel mai bine este sa:
– nu incercati sa parasiti locuinta;
– intrati urgent in casa, daca sunteti pe balcon;
– va indepartati de geamuri/ de mobila cu geamuri si de orice fel de mobila care ar putea cadea peste dumneavoastra;
– va asezati jos, intins(a), in pozitie fetala, langa o masa rezistenta sau langa un pat. Sansele sunt mai bune decat daca stati sub o masa ori sub o grinda.

D) Sunteti intr-un mijloc de transport in comun (transport interurban de suprafata, metrou, tren etc.): ramaneti pe loc, ascultand indicatiile personalului abilitat. Nu va grabiti inspre iesire, acest lucru putand contribui la aglomeratii bruste si riscati sa va raniti.

E) Conduceti propria masina: indepartati-va de cladiri, opriti si ramaneti in masina. Exceptie: daca sunteti la volan intr-un pasaj, incercati sa iesiti cat mai repede din pasaj sau, daca estimati ca nu veti reusi sa iesiti din pasaj in 6 – 8 secunde, opriti imediat si iesiti din masina. Ramaneti langa masina, ghemuit(a) si asigurandu-va ca nu riscati sa fiti lovit(a) de alte masini.

F) Sunteti intr-o incinta publica, inchisa (cinematograf, teatru etc.). Nu veti avea timp sa iesiti si, daca ati incerca, ati risca ranirea/ sa fiti calcat(a) in picioare urmare a aglomeratiei generate.

Anunțuri

Un gând despre “Sfaturi in caz de cutremur

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s