Purificarea apei

Purificarea apei prin congelare partiala.

Cea mai mare parte a populatiei nu bea apa de la robinet, deoarece se teme de microbi, o temere justificata. Dar ce ati spune daca ati afla ca apa de la robinet poate fi purificata printr-o metoda foarte simpla? Este ceva facil de facut si nu presupune nicio cheltuiala. Iata despre ce este vorba:

Poate influenta metabolismul

Se umple cu apa doua sticle de plastic de un litru si jumate si se tin la temperatura camerei timp de 24 de ore, pentru a se decanta impuritatile si pentru a se elimina clorul ( le tineti fara dop). Dupa aceea le asezati cu dopul bine inchis in congelator pentru 2-3 ore, pana cand veti constata ca pe peretii sticlei s-a depus un strat de circa 3 mm de gheata. Scoateti sticlele, spargeti gheata, prin apasare ferma pe peretii plasticului, apoi strecurata apa prin tifon intr-un vas curat. Apa rezultata este purificata, numai buna de baut, iar cea inghetata este apa grea sau deuterizata!

Explicatia purificarii apei in acest fel este simpla: apa ce ingheata este cea care contine deuteriu, ce are punctul de inghetare mai ridicat decat apa curata, la +3°C. Biologii au aratat ca reducerea  continutului de deuteriu poate influenta metabolismul si  regimul de functionare a celulei vii, ajungandu-se la stoparea dezvoltarii si chiar la disparitia celulei tumorale.

Lichidul pur

Daca doriti sa scapari si de alte substante nocive din apa, cum ar fi fenolii, azotatii si pesticidele, este bine ca apa obtinuta in faza anterioara sa o puneti din nou la congelator. Dupa ce o lasati 4-5 ore, aruncati de indata aceasta apa neinghetata si pastrati gheata la temperatura camerei. Cand s-a topit, ati obtinut apa suprausoara sau pura. Impuritatile coboara punctul de inghetare la – 3°C, deci, au ramas neinghetate. Aceasta este explicatia.

Apa astfel epurata are efecte curative: fluidica sangele si limfa, stimuleaza metabolismul, este antioxidanta si usor diuretica, fiind indicata in boli cardiovasculare, renale si cancer.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s