Danone

Intr-un raport secret  al directorului Institutului  Cantacuzino, Radu Iordachel, inaintate Ministerului Sanatatii se specifica faptul ca iaurturile ” probiotice”, contituie o amentare la adresa consumatorilor. Urmarea? Directorul institutului a fost demis fara explicatii la data de 16 aprilie 2010.

Mai toata lumea cumpara vestitele iaurturi „probiotice”, de cand capitalismul salbatic ni le-a adus in magazin, crezand ca-si fac un bine sanatatii. In plus, copiilor le plac reclamele hazoase si gustul lor dulceag, cu fel de fel de arome, naturale evident!

Iata ca, in vreme ce producatorul francez Danone a trebuit sa plateasca 35.000.000$ pentru a inchide procesul aflat pe rol in SUA impotriva sa, la noi afacerile lor sunt cat se poate de prospere. Putina lumea stie ce mananca si mai putina lume citeste prescriptiile de pe ambalaj dar si mai putina lume are notiuni de microbiologie. Iaurturile ” probiotice” ,”inventia concernelor americane”, spre exemplu contin bacterii care nu au fost folosite niciodata inainte in alimentatie.

Una dintre aceste bacterii este specia ” Bifidobacterium bifidum”. Aceste bacterii se gasesc de obicei in flora vaginala, in rect si in tractul uro-genital, in excremente de porci si alte animale. Aceste bacterii nu sunt prezente in mod normal niciodata in intstinele subtiri, in stomac sau in gura, in afara de faptul ca omul a facut contact direct cu cele de mai sus.

Aceste bacterii bifide nu supravietuiesc de regula  acidului din stomac atunci cand sunt ingurgitate pentru a nu periclita flora intestinala, in special din cel subtire.

Concernele nu numai ca ni le-au introdus in iaurturi, insa le-au si modificat genetic ca sa supravietuieasca acidului in stomac. De aici se poate deduce reaua vointa  si perversitatea celor care le-au destinat pentru consum, constienti fiind de inconstienta umanitatii moderne. Prin intermediul iaurtului ” probiotic” folosit ca un cal troian microbiologic, aceste bacterii vaginale si fecale modificate genetic ajung in intestinul subtire al omului, acest lucru ducand la tot felul de probleme ulterioare, caci prin ele se schimba automat flora  naturala care este inlocuita cu o flora tipic vaginala. Danone& Co creeaza deci un fel de  flora vaginala in intestine, ceva contra naturii umane si cu efecte nocive pentru sanatate, atat pe termen scurt, cat mai ales pe termen lung.

Cunoscutul specialist in tehnica alimentara Udo Pollmer, care apare des la televiziunea germana, ca specialist in domeniu pe teme de alimentatie, a facut cunoscut acest fapt intr-una din cartile sale. Insa cui ii pasa, putini stiu inca?

La televizor insa, el nu poate vorbi de asa ceva si nici nu este intrebat. Nu e de mirare la cat se castiga cu reclama la iaurturi ” probiotice” de catre posturile de televiuziune. Cum sa-si alunge clientii?

Bacteriile profane de iaurt nu au obiceiul sa se lipeasca de peretii intestinelor caci ele traiesc din lapte proaspat si nu din lucruri digerate. Pe de alta parte, bacteriile probiotice nu sunt in stare sa faca lapte gros, caci aceasta sarcina o au bacteriile lactoacide. De aceea, aceste bacterii ( probiotice), se introduc amestecate pe alta cale, ulterior prin iaurtului deja fermentat.Problmea si mai mare ca, de la introducerea iaurturilor ” probiotice”, concernele au convins, incetul cu incetul, ori prin persuativitatea tipic americana, ori prin pretul mai ieftin al culturilor acestora, cam toti producatorii de iaurturi ” indiferent ca este probiotic sau nu”, sa foloseasca tot aceste bacterii nocive la prepararea iaurtului”, asa ca inca este greu de gasit un iaurt natural facut cu bacterii traditionale ( Udo Polmmer). Bacteriile traditionale folosite la  facutul  iaurturilor proveneau inainte de la vitel sau de la  vaca. Dupa Polmmer, ele se numesc Streptococcus thermophilus si Lactobacillus bulgaricus.

In Germania acum este foarte greu de gasit un iaurt care sa nu aiba culturi bifide. Cu alte cuvinte, este greu de gasit un iaurt care sa nu fie produs din bacterii vaginale si fecale. Mancam rahat fara sa stim, fiindca ii credem orbeste pe cei care fac reclama la TV.

Pe Google este extrem de greu de gasit un articol din care sa reiasa evident ceea ce acum cateva decenii era  bine cunoscut despre aceste bacterii, insa daca cititi carti mai vechi sau cautati cu grija puteti vedea ca aceste bacterii nu au nimic de-a face nici cu  iaurturile, nici cu intestinele si ca fac parte cu adevarat din flora altor organe.

Colonel (dr.) Dionisie Cornilescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s