Pentru sanatate

Polonezii Carn San ( Polonezi din slanina)

Polonezii Carn San sunt un produs cu foarte multa grasime de proasta calitate, care pun in pericol sanatate inimii si a ficatului. Slanina si soriciul, care ocupa locul al doilea si al treilea ca pondere sunt periculoase si transforma produsul intr-unul de proasta calitate.

Profesorul Dr. Gh. Mencinicopschi atrage atentia ca, din cauza compozitiei lor, polonezii analizati au o valoare energetica  foarte ridicata, iar consumul lor trebuie evitat de persoanele supraponderale si obeze. In urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta, specialistul ne spune ca produsul nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si celor care sunt sensibili la aditivii  alimentari din compozitie.

Crenvustii Prodprosper:

Crenvustii Prodprosper  au inscris pe eticheta urmatoarea sintagma: ” Sanatos si natural!” Analizand eicheta ne dam seama ca ce  ar putea fi natural nu este sanatos, iar ingredientele sintetice sunt de-a dreptul nocive.

Producatorul nu avea voie sa faca  mentiunea ” sanatos si natural” pe eticheta. Regulamentul European 1924/2006  interzice astfel de inscrisuri fara sa fie verificate, pentru ca duc la inselarea consumatorului. Acesta din urma trebuie sa citeasca si ingredientele, nu numai reclama mincinoasa pe care producatorul si-o face.

Carnea de porc, de vita si slanina  sunt ingrediente ce s-ar putea incadra in categoria ” natural”, insa nu pot fi si sanatoase. Slanina in special contine grasimi animale saturate, care afecteaza sanatatea inimii, a ficatului, a sistemului cardiovascular si pot duce la aparitia cancerului. Sarea, prezenta intr-o cantitate mare, este incriminata in aparitia bolilor de rinichi, de inima si a hipertensiunii, oricat de naturala ar fi.

In urma analizei informatiilor de pe eticheta, specialistul ne spune ca produsul nu este recomandat nici unei categorii de persoane suferinde, supraponderalilor si obezilor, copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza.

Prigat Activ ( doi coloranti, multa energie)

Reclama pentru Prigat Activ este foarte adevarata. Numai ca energia nu este data de cantitatea mai mare de fructe, ci de aditivii alimentari folositi drept coloranti: carmoisine E122 si sunset yellow E 110 se afla pe lista neagra. Din aceasta cauza, producatorii britanici sunt obligati incepand cu aceasta luna sa gaseasca  inlocuitorii pentru acesti coloranti, iar autoritatile europene au inceput demersurile pentru interzicerea lor.

Cei mai afectati de efectele nocive  ale acestor coloranti sunt copii. Cercetatorii britanici au atras atentia ca si la maturitate pot aparea probleme grave de comportament si de acomodare in societate.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s