Inceput de primavara

In sfarsit, a sosit si aceasta zi…ziua de 1 martie! Ma saturasem sa aud mereu aceleasi cuvinte – martisoare, flori, felicitari, intr-un cuvant: cadouri! Cadouri, cadouri si iar cadouri! Oriunde mergeam si oricum ma invarteam, la fiecare pas ma izbeam de oameni care discutau doar de zilele astea – 1 si 8 martie. Sunt satula pana peste cap.

Nu mai are rost sa zic ca, in fiecare dimineata, in drumul meu spre metrou, ma izbesc de tot felul de tarabe pline de martaguse, pe culori, marimi si forme si bineinteles, de comerciantii care urla in gura mare pe strada: ” Martisoare, martisoare avem!!!”

Wtf? Nu mai tin de ani de zile treaba asta cu martisoarele – sa mi le pun in piept sau sa le ofer cadou diferitelor persoane din viata mea, ca semn de prietenie. Cand eram copil, da, imparteam martisoare la toata clasa si la toate neamurile, dar acum, chiar nu ma mai incanta treaba asta. Prin urmare, sunt exasperata de tot ce se intampla in zilele astea.

Nu mai poti merge pe strada fara sa te izbeste de tarabe, aseazate una langa alta si aglomerate pana la refuz de fel de fel de indivizi, care oricum nu cumpara nimic…stau la coada doar pentru a trage o privire. De ce? Oare chiar asta inseamna 1 martie? Atat timp cat nu vad soare afara si daca vremea nu se schimba cat de cat, nu pot sa simt ca intr-adevar a venit primavara. Poate doar pentru asta m-as bucura ca e 1 martie…

Singura chestie in care mai cred, e aia cu babele. Asa ca, pentru anul asta, baba mea va fi pe 8 martie. Sa vedem ce ma asteapta…

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s