Ganduri pozitive

” Fericirea este ca aerul pe care il respiram: fiecare poate lua din el atat cat vrea.”  ( Van Minh)

Suntem atat de fericiti  pe cat noi insine ne ingaduim sa fim. Nu exista nicio limita, dar noi presupunem ca exista si ne-o fixam singuri. Da, putem sa fim cu adevarat fericiti si merita acest lucru.

Fericirea este pretioasa nu pentru ca este greu de atins sau efemera. Dimpotriva, este la fel de accesibila ca si aerul. Doar noi putem simti aroma sa imbietoare…

„Viata nu ne cere sa mergem dincolo de fortele noastre. Singura cucerire posibila este  de a nu fugi din fata vietii.” ( Dag Hammarskjold)

A fugi de realitate ne poate da impresia ca putem fugi de o multime de dureri, dar acest lucru ne priveaza in acelasi timp de toate bijuteriile pe care viata ni le rezerva.

Singurul fapt de a face ceea ce suntem, de a face fata vietii si de anu fugi, cere uneori mai mult curaj decat orice alta actiune. Nu e nicio nevoie de a face mai mult de atat.

” Vom castiga mai mult daca ne  vom lasa vazuti, asa cum suntem, decat  de a incerca sa parem ceea ce nu suntem.” ( La Rochefoucauld)

Dorinta de a placea celor din jur este in noi o sete inepuizabila. Dorim din ce in ce mai multa apreciere, suntem intr-o cautare continua, dar nu suntem niciodata satisfacuti…caci ceea ce cautam este chiar in interiorul nostru.

A incerca sa fim ceea ce nu suntem este epuizabil si inutil. Doar autenticitatea ne permite sa ne desfasuram cu adevarat. La ce bun sa fim apreciati pentru ceea ce nu suntem?

” Sunt atatea persoane in lume care ne iubesc…numai daca am avea ochi pentru a vedea, o inima pentru a iubi, maini pentru a primi ceea ce ne ofera.” ( Lucy Maud Montgomery)

Cati dintre noi nu accepta cu mare dificultate ceea ce ne este oferit? Tinem bratele incrucisate si pumnii stransi, apoi deploram viata pentru ca o gasim atat de arida.

A intinde mana pentru a primi este uneori mai greu decat a o intinde pentru a da. Dar ce mijloc eficace pentru a invata sa ne iubim!

” Daca imparti puterea ta si o distribui tuturor, tu nu esti mai puternic, dar ramai divizat.”  ( Antoine   de Saint- Exupery).

Atunci cand permitem tuturor si fiecaruia sa aiba putere asupra noastra, inlauntrul nostru slabim. Este intelept sa stii sa inchizi poarta, de a nu conta decat pe noi. Nu e vorba de a ne separa de ceilalti, dar de a fi gata de a face acest lucru atunci cand atitudinea lor in privinta noastra are un impact nedorit asupra noastra si a vietii noastre. La ce bun sa acceptam ceea ce ne dauneaza?

” Nu te grabi. Nu te nelinisti. Parcursul rau aici pe pamant nu va fi prea lung. Fii atent deci, sa te opresti pentru a simti parfumul florilor.” ( Walter Hagen)

Prinsi in cursa nebuna a cotidianului, neglijam uneori sa respiram, sa apreciem timpul care ni se scurge printre degete.

Datoriile pe care le avem de indeplinit  sunt atat de urgente si de presante incat neglijam restul…totusi a se opri si a profita de viata nu este un lux. Este o nevoie fundamentala.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s