Pentru sanatate

Tnuva Frappe: cafea si 3 E-uri:

* Bautura din lapte cu cafea Tnuva Frappe este dezechilibrata din punct de vedere nutritional, avand un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie rapida ( zahar), dar si lipide din lapte, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

* Pentru a obtine o culoare cat mai placuta producatorul a folosit sirop de zahar caramelizat E150. Acesta poate declansa sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare, poate incetinii cresterea, poate duce la distensii intestinale si la hipertrofia muschilor.

* De asemenea, distruge vitamina B si afecteaza cromozomii. Un alt aditiv cu efecte nocive, este fosfatul de sodiu, E339. Acesta este incriminat in impiedicarea asimilarii si fixarii calciului in oase, putand induce osteoporoza si/sau depuneri anormale de calciu

* Doza zilnica admisa pentru toate sursele de fosfor din alimentatie, stabilita de JEFCA ( forul mondial care reglementeaza utilizarea aditivilor alimentari), este de 70 mg/kg corp. Caragenanul E407 poate duce la aparitia problemelor de tractus intestinal, mergand pana la ulcer si cancer de stomac, in cazul unui consum exagerat.

* In urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta, profesorul Mencinicopschi, ne spune ca produsul analizat nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, suferinzilor de maladii cardiovasculare, renale, celor cu boli hepatice, persoanelor cu maladii neurodegenerative ( Parkinson, Alzheimer), celor cu sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare, celor cu astm, cu probleme stomatologice.

Ketchup-ul picant DLL ( ketchup cu 8 E-uri):

* Ketchup-ul picant DLL are in compozitie 70% pasta de tomate, insa restul de 30% reprezinta aditivi alimentari, sare, zahar si apa.

* Amidonul modificat din porumb este aditivul alimentar cu cea mai mare pondere in produsul analizat. Acesta are rolul de a-i da ketchup-ului textura si consistenta potrivite. Insa consumatorii vor simti probleme ale tractului intestinal in cazul in care vor manca o cantitate mare de produs.

* Zaharina de sodiu este un aditiv controversat, fiind incadrat de Agentia Internationala de Cercetari in Cancer in grupa 2B, ca agent cancerigen. De asemenea, E 954 poate interfera cu procesul normal de coagulare a sangelui, cu glicemia si cu functiile digestive, perturbandu-le.

* Specialistul nostru atrage atentia ca, faina de guar, in doze mari, poate provoca greata, crampe, astm , alergii, eczeme.

* Produsul analizat are in compozitie si o sursa ascunsa de zaharuri cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida.

* Diabeticii vor tine cont de cantitatea de glucide. De asemenea, ketchup-ul DLL are si o sursa ascunsa de sare de care trebuie sa tina cont persoanele hipertensive, cardiacii si cei care sufera de maladii renale.

* In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta, specialistul ne spune ca produsul nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, astmaticilor, alergicilor, supraponderalilor si obezilor, suferinzilor cardiovasculari, hepatici, renali, celor cu afectiuni dermatologice, celor care sufera de maladii gastrointestinale, suferinzilor de diferite tipuri de cancer.

Chiflele hamburger Primavara ( chifle cu grasimi hidrogenate)

* Chiflele hamburger Primavara sunt un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu un index ridicat si absorbtie rapida.

* De asemenea, contin si grasimi intr-o cantitate mare. Dintre acestea, cele mai periculoase sunt grasimile vegetale hidrogenate, care afecteaza buna functionare a inimii si a ficatului. In unele tari europene, dar si in SUA, utilizarea acestora a fost limitata sau chiar interzisa, tocmai din cauza efectelor nocive asupra sanatatii.

* Produsul analizat contine si aditivi alimentari, majoritatea dintre ei fiind incriminati in dereglarea functionarii optime a tractusului digestiv. Guma guar poate produce balonari, crampe, astm, alergii si eczeme, iar E472e duce la aparitia durerilor abdominale, a diareei, a starilor de voma si a balonarii.

* In urma analizarii informatiilor inscrise pe eticheta, specialistul nostru ne spune ca produsul nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, celor cu maladii cardiovasculare, hepatice, renale, dermatologice, hipertensivilor, alergicilor, bolnavilor de cancer.

Esenta de migdale de la Dr Oetker ( esenta de ulei fara migdale):

* Esentei de migdale de la Dr Oetker ii lipseste ceva: migdalele Compozitia acesteia este foarte simpla, ingredientele fiind aroma si uleiul vegetal.

* Producatorul nu specifica daca este vorba de aroma naturala sau despre una sintetica. De asemenea, nu putem decat sa deducem ca a fost folosita aroma de migdale, pentru ca pe eticheta aceasta informatie nu este prezenta.

* Produsul contine o cantitate mare de ulei, ceea ce face ca esenta sa aiba un profil nutritional dezechilibrat. Mai mult, nu este specificat tipul de ulei folosit. Exista tipuri de ulei care pot schimba caracteristicile produsului final si care nu rezista la tratamente termice. Acest aspect este cu atat mai important cu cat esenta va fi folosita pentru prajituri.

Salamul de biscuti Magdi ( biscuiti, E-uri si calorii)

* Salamul de biscuiti Magdi ( produs de post) are o serie de ingrediente din cauza carora are o multime de contraindicatii.

* Glucidele reprezinta o pondere foarte mare din produs, majoritatea avand absorbtie rapida. De asemenea, salamul de biscuiti are in compozitie si o cantitate mare de grasimi vegetale.

* Amestecul de zaharuri si grasimi este ” condimentat” cu aditivi alimentari, unii dintre ei periculosi. Poate duce la apariti astmului de sulfit. Doza zilnica admisa pentru toate sursele de sulfiti din alimentatie este de 0,7mg/kg corp. Un alt aditiv cu efecte adverse asupra sanatatii este conservantul E 211, benzoat de sodiu. Acesta duce la modificari de ADN, iar in urma unui consum prelungit se poate ajunge la cancer. Producatorul acestui salam de biscuiti nu specifica despre ce fel de coloranti este vorba. Acest aspect este deosebit de important pentru ca acei azoici combinati cu E211 pot induce sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare. De asemenea, nu este specificata nici compozitia esentei de rom care este o alta substanta chimica obtinuta cel mai probabil cu ajutorul unor coloranti. Produsul in cauza are in componenta si alcool etilic rafinat, care, in contextul amestecului de grasimi si zaharuri rafinate, este foarte greu de metabolizat de ficat, devenind toxic.

 

Va urma…

Anunțuri

Un gând despre “Pentru sanatate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s