Cadoul de sub brad

Povestea spune ca, in urma cu un numar de ani, un om si-a pedepsit fetita in varsta de 5 ani pentru ca a risipit o hartie aurie de impachetat foarte scumpa. Omul statea rau cu banii si deveni si mai suparat cand a vazut ca fetitat a folosit hartia respectiva ca sa decoreze o cutie si sa o puna sub bradul de Craciun. Cu toate acestea, fetita a adus cadoul tatalui ei in dimineata urmatoare spunand: ” Acesta este pentru tine, taticule!” Tatal a fost rusinat de reactia lui furioasa de cu o zi in urma, dar supararea lui se arata din nou cand a vazut ca, de fapt, cutia era goala.

El i-a spus pe un ton raspicat: ” Nu stiai domnisoara, ca atunci cand dai un cadou cuiva, trebuie sa pui ceva in el?”

Fetita s-a uitat in sus spre tatal sau, cu lacrimi in ochi si  a zis: ” Taticule, cutia nu este goala. AM suflat in ea atatea saruturi pana cand s-a umplut.” Tatal a ramas perplex. S-a pus in genunchi si si-a imbratisat fetita si a rugat-o sa-l ierte pentru supararea lui fara rost.

La scurt timp dupa aceasta, printr-o imprejurarea neelucidata, micuta fetita a disparut si nu a mai fost gasita niciodata. Se spune ca tatal ei a tinut acea cutie aurie alaturi de patul sau tot restul vietii sale. Si de cate ori a fost descurajat sau a avut de trecut peste situatii dificile, deschidea cutia si lua un sarut imaginar si isi amintea de dragostea pe care a pus-o fetita acolo.

Intr-un adevarat sens, fiecare dintre noi, ca si oameni, primim o cutie aurie cu dragoste neconditionata si saruturi de la copii nostrii, de la familie, de la prieteni. Nu putem avea altceva mai pretios decat asta!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s