Guinness World Records

Cartea Recordurilor a fost infiintata pentru a inregistra performantele unor oameni in diverse domenii. Echipa Guiness World Record  primeste 60.000 de solicitari anual pentru omologarea de recorduri. Multe sunt cel putin amuzante, daca nu chiar ciudate de-a dreptul. Acestia si-au obtinut un bine-meritat loc in Cartea Recordurilor, la sectiunea ” talente bizare”:

1. Cel mai rapid inghititor de viermi: C. Manoharan din India a inghitit 200 de viermi in 30 de secunde. Manoharan vrea sa-si mai asume un record…aceia de a-si introduce doi serpi pe nari si ai scoate pe gura.

2. Cel mai mare numar de pepeni sparti cu capul: australianul John Allwood a spart cu capul 40 de pepeni intr-un minut.

3. Cel mai scump WC din lume:  in anul 2001, Lam Sai-Wing, un bijutier din Hong Kong s-a gandit sa construiasca un WC din aur masiv. Piesa este evaluata la 3,5 milioane de dolari. Este o investitie paradoxala din moment ce esti dispus sa arunci banii la WC.

4. Cea mai ciudata dieta: francezul Michael Lotito a mancat, intr-un an, 128 de biciclete, 15 carucioare de supermarket, 6 candelabre si 2 perechi de schiuri.

5. Supravietuitorul: premiul pentru supravietuire a fost acordat americanului Rou Sullivan, un padurar care a fost lovit de fulger de 7 ori. A supravietuit miraculos avand doar cateva arsuri pe piept. I-au ars sprancele si parul si a pierdut o unghie de la picior. A murit in 1993, dar nu din cauza traumelor. S-a sinucis din cauza unei deceptii din dragoste.

6. Cele mai multe sarituri cu coarda de sarma:  la 1 iunie 1995, Walfer Guerrero din Columbia a sarit de 1250 de ori, neintrerupt, cu coarda. Pe o sarma aflata la 9,6 m inaltime, la un spectacol al circului Wereldcircus Carre din Olanda.

7. Cel mai lung sarut: un cuplu a reusit performanta sa-si tina buzele lipite pentru o perioada de 30 de ore si 45 de minute. Recordul a fost stabilit in aprilie 1999 in Tel Aviv.

8. Cei mai multi serpi cu clopotei tinuti in gura: Jakie  Bibby din S.U.A. a tinut in gura timp de 12,5  secunde si fara niciun ajutor, 8 serpi vii cu clopotei, apucandu-i de coada. Recordul a fost stabilit la  Guinness World Records Experience, in Florida, la 19 mai 2001.

9. Cel mai inalt om din lume: unul din recordurile ce n-a fost  depasite de la prima editie a cartii, aparuta in 1955, este al celui mai inalt om din  lume, detinu de Robert  Wadlow, care avea 2, 71 m.

10. Cel mai respins barbat:  americanul Keith Redman a fost refuzat de 8.800 de femei, atunci cand le-a cerut pe rand in casatorie.

11.  Cea mai mare alaptare sincron:  3.541 de femei din Philiphine si-au alaptat simultan copii la san.

12. Cea mai lunga calatorie cu masina:  Emil si Liliana Schnid, un cuplu din Elvetia, au plecat in anul 1984 intr-o calatorie in jurul lumii. Timp de 18 ani au folosit aceiasi masina, o Toyota Land Cruiser din 1982. Au trecut prin 131 de tari si au parcurs mai mult de 316.000 km.

13. Cea mai mare greutate tinuta in echilibru de cap:  John Evans  a tinut in echilibru pe cap 101 caramizi cantarind in total 189 kg. A rezistat 10 secunde, indeajuns pentru a ajunge in Cartea Recordurilor. Londonezul mai detine recorduri de acest tip, fiind singurul care a reusit sa tina in echilibru pe cap o masina.

14. Cel mai rapid bautor de ketchup:  Dustin Phillips din California a reusit sa bea o sticla cu ketchup  in doar 33 de secunde.

15. Cea mai mare greutate trasa cu pleoapele:  chinezul Dong Changsheng a tras o greutate de 1,5 tone cu pleoapele.

16. Cele mai multe despicari ale firului de par: Alfred West, din Marea Britanie, a reusit de 8 ori, sa taie un fir de par omenesc in 18 parti, facand 17 sectiuni din acelasi punct.

17. Cele mai multe mingi de baschet invartite simultan:  la 25 mai 1999, pentru Guinness World Records, la Londra, Michael  Kettman din S.U.A. a reusit sa invarta simultan 28 de mingi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s