Invataminte

Intr-o zi intr-un cocon a aparut o mica gaura. Un om ce trecea prin preajma s-a oprit mai multe ore pentru a observa fluturele care se forta sa iasa prin aceasta gaura mica. Dupa multe incerca se pare ca fluturele a abandonat si gaura ramase la fel de mica. Parea ca fluturele a facut tot ce putea si nu mai era in stare de nimic altceva. Atunci omul a decis sa ajute fluturele: a luat un cutit si a deschis coconul. Fluturele a iesit imediat. Insa corpul fluturelui era slab si anemic, aripile sale erau putin dezvoltate si aproape ca nu se miscau. Omul a continuat sa observe crezand ca dintr-un moment in altul aripile fluturelui se vor putea deschide si vor putea suporta greutatea fluturelui pentru ca acesta sa poata zbura. Acest lucru nu s-a intamplat. Fluturile si-a trait tot restul vietii tarandu-se pe pamant cu corpul sau slab si cu aripile chircite. Nu a putut zbura NICIODATA.

Ceea ce omul, prin gestul sau de bunatate si prin dorinta de a ajuta, nu a inteles, este ca trecerea prin gaura stramta a coconului era efortul necesar pentru ca fluturele sa trimita lichidul din corpul sau catre aripile sale pentru a putea zbura. Era chinul prin care viata il punea sa treaca pentru a putea creste si pentru a se dezvolta.

Uneori efortul este exact lucrul de care avem nevoie in viata. Daca ni s-ar permite sa ne traim viata fara obstacole, am fi limitati. Nu am putea fi atat de puternici cum suntem, nu am putea zbura NICIODATA!

Am cerut putere si viata mi-a dat dificultati pentru a ma face puternic. Am cerut intelepciune si viata mi-a dat probleme ca sa le rezolv. Am cerut prosperitate si viata mi-a dat creier si muschi pentru a putea munci.

Am cerut sa pot sa zbor si viata mi-a dat obstacole pentru a le putea depasi. Am cerut iubire si viata mi-a dat oameni pe care sa-i ajut in problemele lor. Am cerut favoruri si viata mi-a dat potential.

Nu am primit nimic din ce am cerut dar am primit tot ce aveam nevoie.

Traieste-ti viata fara frica, ataca toate obstacolele si  demonstreaza ca le poti surmonta!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s