Furnicuta

In fiecare zi in zorii zilei, sosea la serviciul sau furnicuta fericita si productiva. Acolo isi petrecea zilele furnicuta, muncea, muncea cu spor si canta vesela. Ea era fericita si firma mergea foarte bine. Dar…

Bondarul, Directorul General la firma unde lucra furnicuta a considerat ca nu era posibil ca furnicuta sa lucreze de capul ei asa ca a creat postul de supraveghetor. Pentru aceasta l-a angajat pe scarabeu care avea multa experienta. Prima preocupare a scarabeului supraveghetor a fost sa organizeze munca furnicutei si a pus-o sa faca rapoartele de activitate zilnica.

In curand a fost necesara angajarea unei secretare pentru a-l ajuta pe scarabeu la citirea si inregistrarea rapoartelor furnicutei. Asa ca au angajat o paienjenita care organiza actele si raspundea la telefon. Intre timp, furnicuta productiva si fericita, muncea, muncea, muncea…

Bondarul, Directorul General era foarte multumit de rapoartele date de scarabeu, asa ca a mai cerut statistici, indicatoare de gestiune si pronostice. Atunci a fost necesara angajarea unui gandac asistent pentru supraveghetor… si a mai fost nevoie de un nou calculator si o imprimanta color.

Curand, furnicuta fericita si productiva a inceput sa se planga de toata hartogaraia si toate rapoartele pe care trebuia sa le faca. Cantecul ei nu mai era asa de vesel ca inainte. Bondarul Directorul General, vazand aceasta a considerat ca trebuie sa ia masuri. Asa ca,  a creat postul de sef de departament, acolo unde lucra furnicuta productiva si fericita. Post-ul i-a revenit unui greiere care si-a facut un birou nou, modern si echipat corespunzator.

Noul sef de departament avea nevoie de un asistent care sa-l ajute in pregatirea planului strategic si al bugetului pentru departamentul la care lucra furnicuta fericita si productiva. Furnicuta nu mai canta ca inaite si era din ce in ce mai stresata.

Intr-o zi directorul general, uitandu-se pe cifre si -a dat seama ca departamentul unde lucra furnicuta nu mai era la fel de rentabil ca inainte. Asa ca a angajat-o pe bufnita, consultant de specialitate pentru un diagnostic. Bufnita a stat 3 luni la firma, in urma studiilor facute a tras urmatoarea concluzie: ” Departamentul are prea mult personal!” Asa ca, urmand sfatul specialistului s-a facut o reducere de personal. Furnicuta a fost prima pe lista deoarece era nemultumita mereu.

Morala: Nici sa nu-ti treaca prin cap sa fii o furnicuta fericita si productiva, e de preferat sa fii incompetent si nefolositor. Incompetenrii nu au nevoie de supraveghetor…toata lumea isi da seama de ce. Si daca in ciuda ” eforturilor” tale esti productiv, sa nu arati pentru nimic in lume ca esti fericit. Asta nu ti se va ierta! Dar daca in ciuda celor de mai sus te incapatanezi sa fii o furnicuta fericita si productiva, lucreaza pe cont propriu, astfel incat sa nu tii in carca bondari, scarabeii, paienjeni, gandaci, greieri si bufnite in felul asta.

Reclame

2 gânduri despre “Furnicuta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s