O iguană imensă s-a plimbat liberă prin curţile unor gălăţeni

Poliţiştii au avut nevoie de aproape trei ore până să pună mâna pe reptilă

Pompierii şi poliţiştii din Galaţi s-au trezit sâmbătă seară puşi în faţa unei misiuni cu care nici nu-şi imaginau că vor avea de a face vreodată, să captureze o iguană. 11 poliţişti şi un echipaj de pompieri au alergat să prindă o reptilă uriaşă rătăcită într-un imobil din Galaţi.

Mioara Apostol anunţa sâmbătă seară la numărul unic de urgenţă 112 că din curte i-a intrat în imobil, până în faţa uşii, o iguană!

Cele şase familii care locuiesc pe strada Domnească la nr. 122 au trecut prin clipe de frică teribilă. Doar cel care a văzut-o primul, Ştefan Apostol, nu s-a speriat deloc.

„Am auzit pâş-pâş, zgomot de gheare şi am deschis uşa să văd ce e. Aveam o lucrare în casă şi când am văzut-o, i-am întrebat pe meşteri glumind dacă au venit cu iguana de acasă să-i ajute. Mai aveam o ieşire, am ieşit prin spate, am închis uşa de la faţă şi am izolat-o în hol”, a declarat gălăţeanul care s-a trezit cu ineditul vizitator la uşă.

Ene Gheorghe tocmai se întorcea acasă de la serviciu când ajunseseră deja două echipaje de Poliţie şi unul de Pompieri.

„M-am speriat când le-am văzut maşinile în poartă, mai ales că în acea dimineaţă murise un vecin. Bine că nu a deschis uşa şotia acestuia, că era la doi metri de uşa lor, am fi putut ajunge să cumpărăm încă un coşciug. Este un mister cum a ajuns aici. Avem opt copii care se joacă prin curte, bine că nu a dat peste ei”, a declarat Ene Gheorghe.

Poliţiştii au avut nevoie de aproape trei ore până să pună mâna pe reptilă. Au încercat să obţină informaţii despre iguane şi eventual ajutor, fără succes.

„Am sunat la Direcţia Sanitar Veterinară, la Circ, la Zoo, degeaba, nimeni nu avea specialişti pentru aşa ceva. Era destul de mare, cred că lungă de peste un metru şi jumătate. Mi-a fost teamă, nu ştiam dacă e agresivă, dacă muşcă şi dacă muşcătura e periculoasă. Dar trebuia să rezolvăm, ne-am făcut curaj şi ne-am pus cu o pătura peste ea”, a povestit agentul principal Sorin Traian Şerban, de la Secţia 5 de Poliţie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s