Cine-i fericit?

Suntem convinsi ca viata noastra va fi mai buna cand vom fi casatoriti, cand se va naste primul fiu sau cand se va naste cel de-al doilea…

Apoi suntem frustrati pentru ca fii nostri sunt prea mici pentru un lucru sau pentru altul si ne gandim ca lucrurile vor mergem mai bine cand vor creste…apoi ne exaspereaza cu, comportamentul lor de adolescenti si suntem convinsi ca vom fi mai fericiti cand vor depasi aceasta varsta.

Credem ca o sa ne simtim mai bine cand partenerul nostru isi va rezolva problemele, cand ne vom schimba masina, cand vom face vacante minunate, cand nu vom mai fi nevoiti sa lucram.

Dar daca nu incepem o viata plina si fericita acum cand o s-o facem? Mereu trebuie sa infruntam dificultati de toate felurile, asa ca merita sa acceptam aceasta realitate si sa decidem sa fim fericiti orice s-ar intampla.

Alfred Souza spunea: ” Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata! Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat, o incurcatura care cerea timp, datorii nerezolvate. In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata!”

Acest mod de a percepe lucrurile ne ajuta sa intelegem ca nu este o metoda pentru a fi fericiti, dar ca fericirea este metoda…

Deci, traiti fiecare moment din viata, dar traiti-l mai intens. Daca puteti, sa-l impartasiti cu o persoana draga, cu o persoana foarte draga cu care sa traiti clipele speciale din viata. Si amintiti-va ca timpul nu asteapta niciodata pe nimeni. Asa ca nu mai asteptati sa terminati scoala, sa va reintoarceti la scoala, sa slabiti 5 kg, sa aveti copii, sa-i vedeti plecand la casa lor. Incetati sa asteptati seara de vineri, dimineata de luni, sa aveti o masina noua sau o casa noua. Incetati sa asteptati primavara, vara, toamna sau iarna!

Incetati sa asteptati sa incepeti serviciul, sa iesiti la pensie, sa va casatoriti, sa divortati. Incetati sa lasati viata asta pentru a renaste in  alta si hotarati ca nu exista moment mai bun pentru a fi fericiti decat momentul acesta!

Fericirea si bucuriile vietii nu sunt destinatia calatoriei, sunt chiar calatoria!

Un gand pentru azi:

Lucrati ca si cand n-ati avea nevoie de bani!

Iubiti ca si cand nu va trebuie sa suferiti!

Dansati ca si cum nimeni nu v-ar privi!

Acum gandeste-te bine si incearca sa raspunzi la acest test:

1. Numeste 5 persoane fiind cele mai bogate in lume.

2. Numeste ultimele 5 castigatoare ale concursului Miss Univers.

3. Numeste 10 castigatori ai premiului Nobel.

4. Numeste ultimii 10 castigatori ai premiului Oscar, pentru cel mai bun actor.

Cum merge? Rau? Nu-ti face griji, nimeni nu-si aduce aminte de cei mai buni din trecut. Iar apluzele trec…si trofeele se prafuiesc…invingatorii sunt uitati!

Acum raspunde la acest test:

1. Numeste 3 dascali care au contribuit la formarea ta

2. Numeste 3  prieteni care te-au ajutat in momente dificile

3. Gandeste-te la cateva persoane care te-au facut sa te simti special

4. Numeste 5 persoane cu care iti petreci timpul

Cum merge? Mai bine? Persoanele care inseamna ceva in viata ta nu sunt cele cotate la maximum, cu bani multi, cu premiile cele mai mari, sunt acelea care se ingrijoreaza pentru tine, care au grija de tine, cele care in orice situatie iti raman alaturi.

Gandeste-te un moment…viata e foarte scurta! Tu in ce lista esti…nu stii?

Lucrul cel mai important in viata este de a ajuta pe ceilalti sa invinga, chiar daca asta implica a incetini si a schimba cursa noastra.

” O lumanare nu pierde nimic daca aprinde alta lumanare!”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s