Cainii pot depista cancerul de prostata

Cancerul de prostată poate fi depistat de către câini, potrivit cercetătorilor francezi, care susţin că cei mai buni prieteni ai omului pot salva vieţi. Câinii pot simţi chimicalele care sunt eliberate de tumorile canceroase în urină. În plus, la testele efectuate, cercetătorii au constatat că patrupezii sunt mai eficienţi în depistarea tumorilor decât testele clasice, fiind înregistrate mai puţine rezultate pozitive false, relatează site-ul WebMD, citat de ziare.com.

În cadrul exeperimentelor realizate la spitalul Tenon din Paris, un câine ciobănesc dresat pentru a distinge urina bolnavilor de cancer de cea a bărbaţilor sănătoşi a reuşit să distingă corect care era pacientul bolnav în 63 din 66 din cazuri. Ideea de a folosi animale pentru depistarea cancerului nu este nouă. Alţi cercetători au reuşit să folosească cu succes câinii în depistarea cancerului de piele, plămân sau de vezică.

Rezultatele pot fi extrem de utile, în condiţiile în care testele clasice pentru depistarea cancerului au o rată mare de rezultate pozitive false, iar medicii efectuează foarte des biopsii, deşi nu este necesar. În plus, mulţi bărbaţi care au într-adevăr cancer de prostată nu sunt trataţi la timp, pentru că testele nu fac diferenţa dintre o tumoare aflată în stadii incipiente şi una care pune în pericol viaţa pacientului.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s