Cat te costa chiria pe litoral in 2010?

Comparativ cu vara trecuta, chiriile la malul marii au scazut cu pana la 24%. Astfel, cele mai ieftine preturi „se practica” in Eforie Sud, iar cele mai scumpe in statiunea Mamaia, potrivit Imopedia.ro, citata de NewsIn.

Eforie Sud

Potrivit bazei de date Imopedia.ro, cele mai ieftine chirii se gasesc in Eforie Sud, unde pentru o garsoniera se cere 90 euro/luna, cu 18% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut. Chiria unui apartament cu doua camere este de 165 euro, iar pentru unul cu trei camere, 190 euro. Tarifele sunt cu 20%, respectiv 21% mai mici decat in vara lui 2009.

„Inchirierea unui apartament intr-o statiune de la malul marii pe o perioada mai lunga de timp, de exemplu o luna, poate fi o solutie mai ieftina pentru cei care doresc sa isi petreaca vacanta pe litoralul romanesc. Poate parea complicat sa stai o luna la mare, fie din cauza banilor, fie din cauza timpului, dar se gasesc solutii pentru a beneficia de avantajele unei cazari mai ieftine. Daca cineva inchiriaza, spre exemplu un apartament cu doua camere in Eforie Sud cu 165 de euro pe luna, acolo pot sta pe rand cate o saptamana patru familii, ceea ce inseamna mai putin de 50 de euro pentru o vacanta de o saptamana”, a declarat directorul general al Imopedia.ro, Razvan Muntean.

Eforie Nord

In Eforie Nord, cazarea pentru o luna intr-o garsoniera costa in aceasta perioada 110 euro, mai putin cu 19% decat vara trecuta. Proprietarii apartamentelor cu doua camere au scazut si ei tarifele, cu 20%, pana la 175 euro/luna. Si chiriile apartamentelor cu trei camere sunt mai mici, in cazul acestora inregistrandu-se o ieftinire de 22 de procente fata de anul trecut. Aici, chiria medie este de 200 euro/luna, relateaza NewsIn.

Costinesti

In ceea ce priveste statiunea Costinesti, o garsoniera poate fi inchiriata cu 100 euro/luna, ceea ce inseamna o scadere de 18% comparativ cu vara trecuta. La apartamentele cu doua camere se solicita o chirie medie de 175 euro/luna, iar pentru un apartament cu trei camere un tarif mediu de 200 euro/luna.

Mangalia

Dintre toate statiunile de la malul marii, in Mangalia, chiriile au scazut cel mai mult fata de anul trecut. Astfel, pentru o garsoniera, chiriile au scazut intr-un an de zile cu 20%, ajungand la o valoare medie de 125 euro/luna. In cazul apartamentelor cu doua camere, se observa o ieftinire de 22 de procente, chiria medie fiind in aceasta luna de 190 euro.

Cel mai mult au scazut chiriile apartamentelor cu trei camere, unde se inregistreaza o scadere de 24%. Tariful mediu este de 270 euro/luna.

Constanta

In Constanta, proprietarii cer o chirie medie de 175 euro/luna pentru o garsoniera, cu 12% mai putin decat anul trecut. Pentru doua camere, vor 250 euro/luna, iar pentru trei camere, 380 euro. Chiriile sunt cu 15% si respectiv 17% mai mici deat in vara lui 2009.

Constanta dispune de cele mai multe anunturi imobiliare, lucru firesc avand in vedere numarul mult mai mare de proprietati din oras, comparativ cu restul statiunilor de pe litoral. Astfel, in prima parte a anului 2008, un particular publica, in medie, de cinci ori un anunt in ziar, iar anul acesta s-a ajuns la o medie de 13 publicari/anunt. In 2009 s-au inregistrat 15 publicari/anunt.

Totodata, se observa faptul ca, in ianuarie 2010, ziarele din Constanta au publicat cu 21% mai multe anunturi decat in 2008, insa pe piata au fost cu 56% mai putine proprietati.

Neptun

In Neptun, chiria medie pentru o garsoniera este de 190 euro/luna, astfel ca pretul este cu 14% mai mic fata de aceeasi perioada a anului trecut. La apartamente cu doua camere, proprietarii cer in jur de 260 euro/luna, iar in cazul apartamentelor cu trei camere, chiriile medii ajung la 410 euro/luna, ceea ce inseamna o scadere de 18% fata de vara trecuta.

Mamaia

Cele mai mari chirii le cer proprietarii din Mamaia, care vor pentru o garsoniera 250 euro/luna. Pretul este cu 10% mai mic decat cel cerut in urma cu un an. In ceea ce priveste apartamentele cu doua camere, chiria medie ajunge la 320 euro/luna, cu 14% mai putin decat in vara lui 2009. Totusi, chiriile apartamentelor cu trei camere au scazut fata de anul trecut cu 15 procente, ajungand la 500 euro pe luna

Sfatul meu: Mai bine plecati in strainatate in aceasta vara. E mult mai ieftin si de 100 de ori mai frumos.

.

2 gânduri despre “Cat te costa chiria pe litoral in 2010?

  1. Am vazut si eu ieri.

    Vara asta cred ca va fi cea mai aglomerata din ultimii ani ,pentru ca e criza si oamenii vor sta in Romania.
    De exemplu de 1 mai a fost cel mai aglomerat din ultimii ani!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s