Invataminte

A fost odata un baiat cu un caracter foarte urat. Tatal lui i-a dat intr-o zi un saculet cu cuie. Si i-a spus sa bata cate un cui in poarta de fiecare data cand isi pierde cumpatul si/sau se cearta cu cineva.

In prima zi a batut 37 de cuie in poarta. Saptamana ce a urmat a invatat sa se controleze si numarul cuielor batute in poarta s-au micsorat de la p zi la alta. Descoperise ca este mult mai usor sa te controlezi decat sa bati cuie intr-o poarta In sfarsit a sosit ziua cand baiatul nu a mai batut nici un cui. S-a dus prin urmare la tatal sau sa-i spuna ca nu a mai batut nici un cui in acea zi. Tatal lui i-a spus atunci sa scoata cate un cui din poarta pentru fiecare zi care trece si in care baiatul nu si-a pierdut rabdarea. Zilele au trecut si in sfarsit baiatul a putut sa-i spuna tatalui ca a reusit sa scoata toate cuiele din poarta.

Atunci, tatal l-a condus pe baiat pana in fata portii si i-a spus: ” Fiule, te-ai purtat foarte bine, dar priveste cate gauri sunt in poarta. Nu va mai fi niciodata ca inainte. Cand te certi cu cineva si atunci cand spui lucruri urate lasi o rana ca aceasta. Poti infinge un cutit intr-un om si sa-l scoti imediat, dar rana va ramane pentru totdeauna. Nu are importanta de cate ori te vei scuza, rana va ramane. Rana verbala face la fel de mult rau ca si una fizica, poate chiar mai rau. Prietenii sunt bijuterii rare, te fac sa zambesti si te incurajeaza. Sunt gata sa te asculte atunci cand ai nevoie, te sustin si isi deschid in fata ta inima. Arata prietenilor tai cat de mult ii iubesti!”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s