Lectii corporative!

I. Un corb statea intr-un copac fara sa faca nimic. Un iepure il vede si il intreaba:  ” Pot sa stau si eu ca tine fara sa fac nimic toata ziua?” Corbul raspunde: ” Desigur, de ce nu?” Si asa iepurele se aseza sub copac si se puse pe dormit. Dintr-o data apare o vulpe. Se arunca asupra iepurelui si-l mananca.

Morala: Ca sa stai fara sa faci nimic, trebuie sa stai sus, foarte sus!

II. Un curcan se conversa cu un taur: ” Mi-ar placea foarte mult sa ajung in varful copacului acela.”, se plangea curcanul, ” dar nu am forta necesara”. ” De ce nu incerci sa mananci baliga mea?”, ii spuse taurul. ” Contine multe elemente nutritive”. Curcanul gusta putin si isi da seama ca ii furniza forta suficienta ca sa ajunga in primul ram al copaculuil. Ziua urmatoare mai mananca putina baliga si se urca pe al doilea ram al copacului. In sfarsit, dupa ce manca multa baliga reusi sa ajunga in varful copacului. Imediat fu vazut de un taran care-l impusca si-l facu sa cada din copac.

Morala: Sa mananci rahat te ajuta sa ajungi in varf, dar nu-ti garanteaza ca ramai acolo!

III. O pasarica migra catre sud pentru iernat. Era frig, pasarica se simti rau si cazu pe pamant, pe un camp. In timp ce zacea, trece o vaca si o acoperi de balega. Pasarica infrigurata intelese ca baliga o incalzea si incepu sa se simta mai bine. Multumita incepu sa ciripeasca de bucurie. O pisica in trecere auzi ciripitul pasarii si se duse sa vada ce este. Pisica gasi pasarica, o scoase din balega, o curata si o manca.

Morala:

I. Nu toti cei care te acopera de rahat iti sunt dusmani.

II. Nu toti cei care te scot din rahat iti sunt prieteni.

III. Si cand esti in rahat, taci din gura!

Reclame

Un gând despre “Lectii corporative!

  1. din astea 3 morale se pot trage multe invataminte, dar cati din noi tin cont de ele? toti cred ca daca au ajuns sus inseamna ca „s-au ajuns” si ca nimeni nu mai e ca ei, pana cad

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s