Cel mai scump timbru din lume

Cel mai scump timbru postal din lume dateaza din 1855 si are o valoare estimata la cinci milioane de lire.

Timbrul, care cantareste doar 0,3 grame, este considerat a fi cel mai valoros obiect din lume, luand in calcul greutatea si volumul sau, informeaza cotidianul britanic The Telegraph.

Timbrul exista in prezent datorita unui baiat suedez de 14 ani care l-a salvat din cosul de gunoi al bunicii sale in 1885 si l-a vandut apoi unui colectionar pentru sapte coroane.

Valorosul timbru, care este expus la Festivalul timbrelor de la Londra pana sambata, va fi scos la licitatie saptamana viitoare la Geneva

Timbrul in valoare de trei silingi a fost produs in Suedia in 1855 si a fost folosit in 1857 pe un plic. Acesta ar fi trebuit sa fie verde, insa a fost printat din greseala in galben, ceea ce il face extrem de rar. S-a presupus ca in acelasi lot au fost produse si alte timbre la fel, insa pana la ora actuala nu a mai aparut alt timbru „special”.

De-a lungul timpului, timbrul a trecut prin mai multe maini si de fiecare data a stabilit un pret record. Ultima data a fost vandut in 1996 pentru 1.7 milioane de lire, catre un colectionar care a preferat sa raman anonim.

In 2001, un licitant danez a declarat pentru Virtual Stamp Club ca la ultima licitatie a timbrului a fost o concurenta crancena deoarece se aflase de existenta lui de foarte mult timp si colectionarii de timbre iubesc sa aibe lucruri rare si speciale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s