Perle

Supranumite si „reginele bijuteriilor”, cu o istorie de peste 2000 de ani, perlele sunt simbolul elegantei desavarsite, contureaza subtil oice tiuta si confera un aer classy, dar si retro, celei care le alege.

Cea mai veche perla a fost gasita in sarcofagul unei printese persane care a murit in anii 520, sarcofag ce se gaseste in prezent la muzeul Luvru din Paris. Inca din antichitate, perlele erau simbolul lunii si se spunea ca aveau puteri supranaturale. In Roma Antica, doar persoanele de rang inalt aveau dreptul sa poarte perle, iar pietrele erau considerate un talisman aducator de noroc, un simbol al puritatii si totodata al puterii. In latina, perla inseamna ” unic”, tocmai pentru ca niciodata doua perle naturale nu vor fi identice. Inainte de cultivarea perlelor de cultura, proces inceput in anii 1900, perlele naturale erau extrem de rare si scumpe si erau purtate exclusiv de personalitati de rang inalt, foarte bogate.

O perla naturala ia nastere in interiorul unei cochilii de scoica, fiind un proces de aparare al acesteia atunci cand in scoica patrunde o celula straina. Mai precis, particula e imbracata in multe straturi concentrice de carbonat de calciu, dand astfel nastere unei perle. Cele naturale sunt foarte rare, tocmai de aceea exista perlele de cultura, obtinute pe cai artificiale, dar meticuloase ( cultivarea anumitor specii de scoici). Iar poate cele mai populate azi, perlele false, confectionate si din sticla irizata sau plastic, sunt folosite in zeci de combinatii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s